oh, happy day.

HA! vilken dag! igår jobbade jag, och min minichef berättade att man skulle ställa om klockan natten till inatt. jag tänkte inte mycket mer på det, förrän jag vaknade imorse när telefonen ringde, 4.45 (TIDIGT!!!). jag fick panik, jag visste inte om klockan var kvart i fem eller kvart i fyra. (man ska ju ställa tillbaka klockan nu). jag sprang upp, slog på datorn, sökte på internet efter vintertid i hopp om att jag kunde få sova en timme till. men inte då. det var i slutet av oktober man gör det.
happ, bara upp och göra sig iordning för jobb då. hoppade på cykeln strax efter halv sex, cyklar den vanliga vägen. kommer fram till en bro. inser att den är AVSTÄNGD!! what? vad i helvete gör jag nu tänkte jag. hade aldrig åkt nån annan väg. hittar inte så bra här i örebro. dammit! jag är trött som stryk, less som få och förbannad för att dom har stängt av min jobbväg :P ska jag åka hem, gråta en skvätt och somna om? var galet trött så det hade vart ett bra alternativ. men nej. jag trampar på, tar en väg jag har hört ska funka.
två minuter i sex kommer jag fram till jobbet. nice work, nathalie ;) (eftersom jag börjar sex.)
sen går de skit på jobbet. bara fel och fel. tio i två ringde min räddande ängel (en fotograf), och sa att han kunde fixa allt ! :D YES! upp på cykeln, mot banken. klas ska byta bank till nordea. det gick ju sådär. det slutade med att hans konto är, man kan väl inte säga spärrat, men inte användbart :P de klippte hans gamla kort, och han inväntar det nya som kommer ta mellan 1-2 veckor ungefär! :P
hem, göra GOD MAT! spagetti, köttfärssås med krossade tomater o morötter (!!). dutti kock jag har måste jag säga ;)
sen slappa i soffan hela kvällen :) och nu sova! natti!

/ NATHALIE

mästerkockarna!

hehe! ja, vi kan det där med mat måste jag säga ;) även om jag inte gör allt för mycket, är jag iaf sällskap i köket oftast ;P

i veckan har vi gjort bland annat pannkakor :)

idag blev de detta ;) lövbit, potatisgratäng och sallad med morötter ;)

/NATHALIE

men hallå?

vad gör ni i östersund egentligen? jag bara undrar... haha!

nu blire sömn. jobb imorgon mellan 10-16.30!

allt för nuu! / NATHALIE

Woah!

Hej bloggfilurer.

Hösten kommer rusandes i en väldig fart just nu. Löven virvlar omkring här utanför, ändå är det oerhört varmt... Vad konstigt allt är neröver i landet! Känns jättekonstigt att vi knappt kommer få någon vinter, jag saknar ju typ redan skotern! Aja. Det ska på samma gång bli väldigt skönt att slippa skotta flera hundra kilo snö ;)



Bilden matchar ju faktiskt vår blogg, nu när jag tänker närmare på det. Fränt!

Idag lagade jag en fantastiskt god middag! Pasta al forno, hette det typ. Receptet kom från Paolo Roberto! Vem kunde tro att han kan laga mat? Inte jag i alla fall. Det var i alla fall makalöst gott... Och väldigt italienskt!

Aja, har väl egentligen inte så mycket mer att skriva... Så, det var allt.

/KLAS

brev.

hej mormor.
tiden går, ibland fort, ibland sakta. hur det än har gått, så har det gått ett år nu. ett år sen till jag fick samtalet av pappa att han ville att jag skulle komma hem från brunflo, ett år sen jag satte mig i bilen och fick höra att du var borta. det gör fortfarande så otroligt ont i mig, jag saknar dig så! jag saknar det sättet du alltid svarade i telefonen, "ja, hejsan, det är mormor". jag saknar alla dina tokiga presenter vi fick under åren, de vi egentligen inte visste vad det var eller vad vi skulle ha det till, men ändå tackade och tog emot. förlåt, men lite tokiga var det ju. jag saknar allt som har med dig att göra. det börjar bli höst nu, jag har på mig vantarna jag fick av dig när jag cyklar till o från jobbet. tjocksockarna du stickade åt mig kommer jag också snart börja använda.
jag önskar att jag fick visa dig bilder på vår lägenhet. önskade att du var kvar här hos oss, även om jag vet att du har det bättre nu. du har ju fått ett barnbarns barn också! honom vill du väl se?

jag saknar dig mormor, och jag tänker på dig ofta.
jag vet att du har det bra nu, men jag önskar ändå att du var kvar här.

kram, nathalie.

lite bilder! :)

här kommer lite höstbilder från när vi gick till öb och skulle ha köpt tavlor :P men vi hittade inga :(

måste lägga upp den fina lappen i vårt trapphus först ;P haha



de va lite bilder de:) går att trycka på dom så blir dom lite större.

all får nu! /NATHALIE

Mat!


God mat! Varma mackor och en skinksallad, från igår, mums!

Idag har vi burit undan alla lådor. Nathalie har naturligtvis bärt undan dom, det får jag ju inte glömma! ;) Det blev faktiskt riktigt fint här, vi har ju städat lite allmänt också. Tagit bort grejor från borden osv, fixat och donat helt enkelt.

Nu ska vi snart se film, Yrrol. Den är så jävla rolig, fast Nathalie har inte sett den(!!!). Med tanke på film, här kommer ett filmtips. Till alla er som älskade Cloverfield, vilket självklart ALLA gjorde, så måste ni se den koreanska monsterfilmen "The Host". Den var riktigt bra, ingen Cloverfield men inte långt ifrån. :)



Imorgon ska vi gå på Gallerix och kolla på tavlor, även in en sväng på Ö&B för dom hade billiga affischer just nu. :) Det ska bli kul, är ju så enormt tomt på väggarna. Dom är som stora, vita hav!

Det var väl ungefär allt jag hade att säga. Vi hörs!

/KLAS

SÅHÄR BOR VI!!


köööket


halleeeen


sovrummeeet


vardagsrummeeeeeet

två tavlor lyckades vi sätta upp också i dessa gipsväggar;P (Den till höger har jag målat. Fin va? :D /KLAS)


badrummeet :)

det var allt! :D vad tycks?:)

NY DESIGN!

jajjemen, vad tycks?
kommer lite finpill en annan dag. nu är jag trött så nu ska jag sova! NATTI!

/NATHALIE


update söndag 21 september:
blev ingen ny design :P tog tillbaka den gamla, men la upp en ny header:) (den där uppe med bilderna alltså) :P fin va?

/NATHALIE

lördag!

hoho bloggen! :P igår blev en rätt tidig kväll, och det gjorde att vi vaknade vid tio och var pigg, men då slängde vi oss i soffan, såg en film, och sen åt vi frukost och gjorde oss iordning inför att gå några ärenden på stan! vi fick med oss de mesta vi hade kommit på att vi behövde :) det var skönt att få det mesta. vi kommer ju som på saker hela tiden, så det är bra att unna sig lite småsaker då och då :) nu saknas nästan bara att ha saker på väggarna :P haha.

sen blev det lite salladsmiddag och småplock här hemma. har ingen kartong att packa upp nu tror jag (!). imorgon ska vi gå upp med alla tomma lådor i förrådet. (skitläskigt där uppe :P törs inte gå dit själv ens) sen ska vi städa upp lite, sen fota så ni får se hur vi bor :D men ni får räkna lite med att de kommer komma upp saker på väggarna. det har vi inte hunnit ännu. men ett måste imorgon är att kolla ikapp mig på prison break också! :O massor med serier vi brukade följa som vi inte har kommit ikapp oss på. går liiite segt att tanka faktiskt, så att uppdatera bredbandet skulle inte vara helt fel. vi ska kolla över vår ekonomi, och se om det nångång kan vara möjligt iaf. men blir inte nu på ett tag tror jag iaf :)

imorn är det redan söndag. :( vilket innebär att helgen typ är slut. känns tråkigt, jag vill ha mer helg! har ingen lust att vara på jobbet :P vill bara vara här hemma å fixa o dona :) men för att kunna fixa som vi vill måste vi ju tjäna lite pengar också:P haha. tyvärr har jag börjat känna att jag inte trivs helt på jobbet. tycker som sagt det är lite jobbigt att det är så mycket ringa, men det är väl en vanesak. sen är det en viss person på mitt skift som går mig på nerverna.. :P haha. uscha. sen är de lite mycket "vi och dom-känsla". de togs upp i början när vi "katalogare o granskare" började att vi skulle hälsa å säga hejdå till alla när dom kommer/går på dagarna o lite sånt där. men det är så motsägelsefullt, för vi får inte äta eller vara ivägen i köket när de som jobbar där ska äta. så man känner sig lite ivägen. känns inte som ett riktigt jobb tycker jag, eftersom det inte är nån "vi" känsla direkt. känns som skolan faktiskt, man blir kollad hela tiden om man gör rätt och får gå tillbaka och ändra om det blir fel. och fråga hela tiden när man behöver nya saker att göra. men förutom det trivs jag toppen :)

all for now! /NATHALIE

tacos o mys!

när jag kom hem från jobbet tog jag en varm dusch eftersom jag frös så, sen så var vi för första gången och handlade :P ännu en första sak! ;P hehe, det gick bra, sjukt mycket folk bara :S vi antog att det var för att det var fredag, alldeles då när alla slutar jobbet och typ barnbidrag?! iaf, sen när vi kom hem så gjorde vi TACOS, åt och sen diskade kastruller och sånt vi haft i veckan :P har vart så slut varje dag så har inte orkat diska. har gått runt i mysbyxor sen jag kom hem, och har planer på att fortsätta med det, känner mig verkligen slut efter denna vecka.

imorn ska vi sova ut ORDENTLIGT, sen så ska vi väl fixa lite här hemma, något ärende ska vi nog på stan också, köpa lite småsaker vi har kommit på att vi behöver. vi kommer typ på saker hela tiden :P annars ska vi nog bara vara hemma och dona så vi blir färdig nån gång:) och så vi kan lägga upp finisbilder på vår vackra lägenhet ;D hihi. imorn tänkte vi även äta sallad:) gotti!

jobbet går fortfarande bra. börjar dock tycka det blir lite jobbigt i vissa stunder, trodde inte de skulle va så mycket ringa runt å så. men vi ska ringa rätt mkt till skolor och säljare o fotografer och kolla saker om de inte stämmer. men man vänjer sig väl kanske med det.
idag hände två rätt roliga saker :P det var en gruppbild, klass tre var det, så satt de en herre ute på kanten, som det stod (förnamn) (efternamn), vikarie på. sen i korrekturen vi fått från skolan så stod det att han skulle bort. så blev vi lite osäker på ifall titeln vikarie skulle bort, eller om dom på fullt allvar menade att vi skulle klippa bort honom :P så då ringde jag å frågade, då menade dom att han skulle bort från bilden, han hade tydligen bara varit vikarie i en vecka. men då undrar väl jag, varför var han med på bilden från början?:P
sen den andra saken var en annan bild, kamratteam var det på en skola, så var det tre personer, två damer som stod upp och en herre som satt ner. men den ena damen hade en tröja som var lite kort vid höften, å hon ville att vi skulle retuschera så att hennes hud inte syntes, för att hon tyckte hon såg fet ut :P o den andra damen ville att vi skulle beskära bilden så att hennes s.k feta arm skulle försvinna lite. men hallå? de är ju värre än ungdomarna för fan!:P

verkar även som om vi får besök nu om inte allt för länge :) det blir nog najs! men det var väl några rader från örebro!;) vad händer i östersund?

/NATHALIE

första allt!

ja, nu börjar vi ha dragit igenom alla "första gången". i måndagsnatt sov vi i lägenheten för första gången. det kändes konstigt, kändes inte som de var vår lägenhet, men de gör de fortfarande inte typ :P haha. sen första middagen igår, snabbmakaroner o köttbullar ;) idag blev de spagetti o köttfärsåss också :) smask! idag tvättar vi även för första gången, och diskar i diskmaskinen;) hehe.

vi trivs som fisken i vattnet, och i helögen ska vi ordna bilder på lägenheten :) inte mkt kvar nu att göra iordning så de är fint på bilderna ;D hehe.

imorn blire sallad å på lördag tacooooooooooooos:D mmm! aja, vettesjutton va jag ska skriva mer, men det var några rader från örebro ;)

/NATHALIE

LÄGENHETEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jajjemen!:D så sant som det står. nu sitter jag i VÅR lägenhet, och det är så fiiint !:) har vart hektiska dygn sen i söndags, därav inga bilder förrän nu. i söndags kom mor o far, och svärföräldrarna. när jag lägger handen på hjärtat hade jag nog saknat dom en del ändå, var skoj att träffa dom igen iallafall :) i söndags blev de en liten sväng på ikea, och fixa lite smågrejer, och sen sova relativt tidigt eftersom jag började sex (!) i måndags. upp kvart i fem, göra mig iordning och cykla till jobbet. medan jag jobbade var de besiktning på lägenheten och sen bar de in alla möbler. när jag kom hem var de rätt mycket uppställt redan, möblerna stod där de skulle alltså. då for vi direkt till ikea å köpte tvbänk, soffbord å lite annat. :) var där läänge, sen skulle klas köpa en ny skärm till sin dator å massa sånt där. kom hem rätt sent och skulle börja plocka i lägenheten. kändes att jag vart vaken ett tag om man säger så :P igår, tisdag, var de upp halv nio, äta, fixa här hemma ännu mer innan jag började jobba kl 14, och innan alla föräldrar åkte hem.

en extra rad ska ju såklart mamma och pappa ha. och anders o annica såklart :) tack för all hjälp och allting! verkligen tack! :)

hur som helst, igår jobbade jag 14-22, och idag 6-14. liiite tufft att kliva upp måste jag säga:P nu sitter jag iaf hemma, vi ska väl äta om ett tag. sen ska vi nog plocka lite här hemma. men ikväll ska vi slänga oss i soffan, tända ljus och titta på idol :D det ska bli mys. (ja mamma, vi är försiktig med elden, du behöver inte oroa dig ;D ).

nu ska jag inte pladdra mer, HÄR KOMMER BILDER PÅ VÅR KÄRA LÄGENHET!!
ps, det kommer nya bilder i helgen med möbler också :)


här kommer man in :P


rakt fram har man köket

  
går man istället vänster direkt när man kommer in, kommer man till toaletten.

    
går man till vänster istället för att gå in till köket kommer man till vardagsrummet.

    
sist av allt är sovrummet. det är väl minst märkvärdigt egentligen, men det blev toppen här inne :)


all for now! nu måste ni kommentera å säga vad ni tycker so far! :P svårt att säga så mkt innan man sett möbler kanske.
/NATHALIE

Wall-e!!!!!!!

Filmen var F-A-N-T-A-S-T-I-S-K!!! Tyckte både jag och Nathalie. För mig var det nog topp 5 bästa filmer jag någonsin sett.




Imorgon kommer alla. Då ska jag och min fader golfa! Längtar helt sjukt mycket, kommer inte ens ihåg senast jag golfade. Det var typ två månader sen.

Sådär då. Ett litet inlägg i alla fall.

/KLAS

wall-e

idag blir det bio, på wall-e :) det ska bli skoj, den verkar ju så fruktansvärt bra. 18.15 går den, gick inge senare än de, så vi fick ta den tiden. men det kan de nog vara värt :)
vet inte mer vad jag ska skriva. jobbet flyter på bra. trivs bra som fan på e&s foto :) önskar att jag fick fast anställning där :P på måndag får vi nycklarna till lägenheten. jag längtar! ska försöka slänga upp bilder på lägenheten så fort vi bara kan. :) ni kommer bli avis, jag lovar.

juste, det där med inflyttningspresenter, vet inte hur vi ska lösa det på bästa sätt, om ni ska skicka ner det vi vill ha, eller bara presentkort så vi kan köpa det vi vill ha själva. vad tror ni?:P
sen har vi ju födelsedag 24 november och 4 december, samt jul 24 december. :P en önskelista lär läggas upp här ;) höhö.

imorn kommer mor o far ner, och svärmor o svärfar :) det ska bli skoj att träffa dom igen, var ju lite drygt en månad sen. sen får vi väl göra upp ett besöksschema för alla er som vill besöka oss ;P vore dumt om två besök skulle krocka, finns inte allt för många sovplatser i lägenheten :P ett besök har vi redan på g iaf, dock inget datum ännu men :) erik, simon och linus tror jag de va:)

jamen det får väl vara allt för nu. skriver väl nått om jag kommer på :) men de vore skoj om ni kommenterade lite mer! så vi vet vilka som läser å sådär. skriv vad som händer i östersund eller vad som helst! kommentera mera helt enkelt:D

all for now!  / nathalie

Långa dagar...

...utan Nathalie! Hon jobbar så himla mycket. :P

Ingen film för mig idag. Hade inte orken för det. Istället har jag... Ja, vad har jag gjort? Jag har påbörjat en teckning, det har jag gjort. Det ska bli en zombiefylld gata, idag har dock bara en halv zombie kladdats ner på pappret. Det var i och för sig en sju-satans zombie för att vara mig. Brukar aldrig få dom att se "levande" ut, ironiskt nog.

Surfat runt massor på deviantart har jag gjort. Hittat SJUKT många bilder som inspirerat mig till olika filmidéer. Jag saknar att göra film. Helt grymt, sjukt, jättemycket. Men jag och Nathalie kom på att jag ska önska mig en gemensam födelsedag/jul-present av alla jag känner, gissa vad det ska vara? En jättebra Canon HV20. En videokamera, med andra ord. Hoppas alla kan lägga in en slant ;) Priset är kring 7000, men min lycka går väl inte att sätta ett pris på? *hundögon*

Tänk er om alla drömmar inte hittas på i våra huvuden. Tänk att det är varelser som manipulerar våra enkla, glada drömmar och bara förvrider och förvärrar vår dröms scenarion. Nu är det ju självklart att jag inte tror på allt det här hokuspokus men tänk vilken rulle som skulle kunna göras utav det! Jag älskar saker som inte är verkliga.

Aja, tror inte egentligen det är SÅ många som läser denna blogg som egentligen vill höra om mina filmidéer och liknande.

Lägenheten på måndag. Jag kan knappt fatta det, ska bli HUR SKÖNT SOM HELST. Plus att alla nyfikna själar där ute får se den för första gången, spännande? ;)

Nu kommer Nathalie om en kvart och jag ska nog måla lite till på min förnämliga zombie. TJAO.

/KLAS


Grattis

Idag är en tung dag. Idag skulle mormor fyllt år. Jag saknar henne mer än allt annat i hela världen. Vet att hon har det bra, men det går ändå inte att låta bli att tänka på henne varje dag. Mormor, grattis på födelsedagen, jag saknar dig! <3 / NATHALIE

Se7en

Tjao

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Jag och Nathalie har vandrat runt på stan lite och bara kikat. Det har varit så regnigt och tråkigt väder denna helg så det var ett under att vi fick lite uppehåll så vi åtminstone kunde gå ut.

Såg nyss färdigt filmen Seven. Det var väl kanske min 5e gång och Nathalies 2a(!!!) även om hon sov en halvtimme mitt i filmen ;) Det gör inget, jag förlåter henne eftersom hon redan sett den en gång. Det är en film alla borde se, förresten. Får icke missas


.


/KLAS

2008-09-05

kan man bli mer less? vi hade ju planerat att gå på bio och mysa och sådär. men blev det så? eh, nej. vi tänkte gå och se wall-e, men så fanns inte den med engelskt tal, och klas ville helst se den då, eftersom han ogillar dubbade filmer. men så satt vi och surfade runt på filmstadens hemsida, så såg vi en annan vi ville se, nämligen expired. den verkade svinbra och vi bokade biljetterna igår för att vara säkra att vi kunde få se den. klockan tre idag ringer min mobil, ett 019-nummer, alltså örebronummer.
- hej, jag heter patrik och jag ringer från filmstaden. du har reserverat två platser på filmen expired idag klockan 18.30. men det är såhär att det har blivit ett litet missförstånd och vi ber så mycket om ursäkt, men det är så att filmen har inte kommit upp till oss här i örebro, utan den är i malmö. vi kommer tyvärr inte få upp den förrän kanske på tisdag.
nähä, då gick vi väl inte på expired då. så tänkte vi att bara för sakens skull kunde vi väl se wall-e med svenskt tal så vi hade nånting att göra ikväll. så går vi in och ska boka. 1 plats kvar. HURRA. så nu sitter vi här, ingen bra film vi vill se, å vi har absolut inge att göra :( värdelöst. kanske blir till att städa lite, ser lite rörigt ut här måste jag säga:P

by the way, mitt jobb då för de som undrar. såg att jag inte ens skrivit ut vad det är. men de flesta vet ju redan ändå. såhär ligger det till; jag är alltså anställd av e&s foto här i örebro. det är en skolfotograf och jag jobbar på katalogavdelningen. vilket gör att mina sysslor är helt enkelt att sätta ihop skolkataloger :P först fotar fotografen - sen hamnar bilderna hos granskningsavdelningen där de fixar till bilderna om de behövs - sen kommer bilderna till katalogavdelningen (där jag alltså jobbar) och vi sätter ihop katalogerna. fränt jobb, om jag får säga det själv :) trivs toppenbra fortfarande, och jag längtar faktiskt att gå till jobbet på måndag :P jobbar 14-22 hela nästa vecka!

nu ska jag ta och göra något annat ett tag. ps. 10 dagar kvar till vår kära lägenhet på kungsgatan!
all for now! /NATHALIE

2008-09-03

12 dagar kvar. ja, tills vi får vår lägenhet såklart! helt underbart. inte ens två veckor. jag ser verkligen fram emot det. få fixa och dona i sitt eget hem. äta, sova, duscha, se på tv när man själv vill. ja, jag tror ingen kan förstå hur mycket jag (och klas också för den delen) längtar. vi är jätte tacksamma över att vi kunde åka ner tidigare så jag kunde ta jobbet, men det funkar inte så bra i längden. men imorgon har vi bott här i två veckor, så tiden går fort som fan ändå. :)

jobbet då, jag trivs hur jävla bra som helst, verkligen! det är sånt jag kan tänka mig att jobba med i framtiden faktiskt. jag tycker det är skitskoj och trivs toppen! idag var jag dock ledig, fanns inte så många korrekturer att göra, så dom ringde igårkväll och sa att jag var ledig idag, men skulle jobba imorgon, torsdag, igen. lite skönt faktiskt att få lite ledigt sådär mitt i veckan :) jag och klas köpte ju the sims 2 igår, så vi satt uppe och spelade till klockan var tolv tror jag, hehe.

imorn "firar" vi 1,5 år :) 18 månader. 550 dagar. det är najs! vi tänkte faktiskt unna oss ett litet firande på fredag var de tänkt. vi funderade på att gå ut och käka på typ oleary's, kanske ta något gott att dricka, och sen gå på bio. :) tycker vi kan vara värda det. sen får de nog vara slut på att slösa pengar på ett tag :P känns som om jag borde spara lite eftersom jag inte får någon lön förrän i slutet av oktober. :P

aja, all for now! klas får väl skriva något senare om hur de funkar me skola å sådär eftersom ni är så nyfikna där hemma ;)
/NATHALIE

RSS 2.0